MolatOtok Molat je idealno zatočišče pred mestnim vrvežem, saj nudi spokojne kotičke z neokrnjeno naravo. Otok je poraščen z borom in makijo, tako da boste tekom počitnikovanja na pravi aroma terapiji.

Kam s čolnom oz. gumenjakom?

1. MESTO MOLAT

Na Molatu vas čaka sladek dopust, saj njegovo ime izhaja iz latinske besede za medeno oz. sladko. Lokalne običaje, kulinariko in zanimivosti otoškega življenja boste najbolje spoznali v mestu Molat (44°12'44.7"N 14°52'22.0"E) ob druženju z domačini, zato se jim le pridružite na jutranji kavi ali v bogato založeni knjižnici.

2. VARNOST in NEVARNOST

Najbolj varno zatočišče na otoku je luka Zapuntel (44°15'37.2"N 14°47'57.3"E). Tu lahko brez skrbi privežete svoje plovilo in si privoščite krajši sprehod skozi istoimensko mesto. Pri prihodu bodite pozorni na čer, ki ima zelo pomenljivo ime, in sicer čer Skrivalica (44°15'54.6"N 14°47'35.2"E / Pozor: to so le približne koordinate!).

3. RAZVEJANA OBALA

Številne zalive, primerne za kopanje in potapljanje, boste našli na SV obali. Še posebej priljubljen je zaliv Jazi (44°13'04.8"N 14°52'47.6"E), ker pa je zelo obiskan, priporočamo skok v vodo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. JZ obala je bolj strma, zato je idealen način za njen ogled vožnja z gumenjakom. Ne bodite presenečeni, če se vam pri plavanju pridružijo hobotnice ali celo skati.

Izleti v okolico Molata

 • otok Ist (44°16'18.4"N 14°45'56.4"E),
 • otok Škarda (44°16'46.0"N 14°42'43.8"E).


Pri raziskovanju Jadrana z našimi čolni in gumenjaki Vam želimo veliko pustolovskega duha in mirno morje!

V kolikor najdete zanimivo turistično znamenitost, plažo ali kakšno drugo lokacijo, nam sporočite ime zaliva ali koordinate in z veseljem jih bomo dodali v opis otoka.

Besedilo in fotografije so delno povzeti po: peljar.cvs.hr, www.adriatic.hr in sl.wikipedia.org. Koordinate so zgolj informativne narave. Za morebitne napake ne odgovarjamo. • Najprej si v zavihku najem čolna oglejte našo floto in pošljite povpraševanje. V njem opredelite: 1. lokacijo, kjer boste dopustovali; 2. termin dopustovanja; 3. število oseb (odrasli + otroci), ki bodo na čolnu in 4. svoje podatke.

  Na vaše povpraševanje se bomo z veseljem odzvali in Vam pripravili najugodnejšo ponudbo ter Vam, v kolikor boste potrebovali pomoč, tudi svetovali. Lahko izrazite tudi željo glede lokacije prevzema plovila. Potrudili se bomo, da Vam ustrežemo in plovilo dostavimo čim bližje želeni lokaciji.

 • 30%

  Po doseženem dogovoru plačate akontacijo, ki znaša 30 % celotnega zneska najemnine in nam pošljete skeniran osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list) in potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. S tem je postopek rezervacije zaključen.

 • Najkasneje 30 dni pred prevzemom plovila na naš transakcijski račun nakažete še preostanek najemnine.

 • Na dan nastopa najema plovilo prevzamete na dogovorjenem kraju in ob dogovorjenem času. Takrat vplačate še varščino, mi pa Vam izročimo vse potrebne dokumente in ključe plovila. Vaša pustolovščina se lahko prične!

 • Po koncu dopusta plovilo predate na dogovorjenem mestu in ob dogovorjenem času, mi pa Vam vrnemo varščino. Polni nepozabnih vtisov boste zagotovo že razmišljali o naslednjem dopustu.

  Po želji Vam posredujemo tudi teoretične in praktične nasvete. Bodite radovedni in ne bojte se vprašati, česar ne veste. Kot pravi rek: »To, kar vemo, je kapljica; to, česar ne vemo, je morje.« Izkoristite vsako priložnost za učenje. Naj bo letošnje poletje nora avantura.

  Želimo Vam varno plovbo in mirno morje!

  Najemi gumenjakOb najemu gumenjaka in športne opreme Vam želimo obilo novih doživetij in zabave.