PašmanKam s čolnom oz. gumenjakom?

1. ZALIVI (UVALE) DOSTOPNI Z MORJA

Eden izmed lepših zalivov na Pašmanu je uvala Zaklopice (43°53'51.8"N 15°27'03.3"E). Zaradi izjemno čistega turkiznega morja in nekoliko večje globine, je med navtiki zelo priljubljena. Priporočamo, da jo obiščete zgodaj zjutraj, ko je v njej zasidranih nekoliko manj plovil.

V okolici naselja Zaglav se nahaja kar nekaj zalivov, kjer boste zagotovo našli primeren prostor za sidranje in osvežitev v morju. To so zalivi: Landin (43°54'48.3"N 15°22'58.3"E), Soline (43°55'42.7"N 15°21'27.3"E), Sv. Ante (43°56'05.0"N 15°20'50.0"E), Kobiljak (43°56'35.4"N 15°20'16.3"E) in Čelinja (43°57'06.3"N 15°19'18.6"E).

2. OBLJUDENE PLAŽE

V kolikor si zaželite družbe, obiščite plaži Soline (43°54'35.7"N 15°26'09.0"E) in Sovinje (43°54'32.3"N 15°26'13.9"E). Zagotovo ne boste sami :)

Opozorilo!

V območju prehoda Mali Ždrelac, ki ločuje otoka Ugljan in Pašman veljajo posebne omejitve plovbe.

 • V prehodu in pred vhodom/izhodom je prepovedano sidranje, jadranje, zadrževanje in ribolov.
 • Prednost pri plovbi skozi prehod Mali Ždrelac imajo plovila, ki plujejo iz SV strani.
 • Prednost pred vsemi plovili imajo potniške ladje rednih linij.
 • Ladje se ne smejo prehitevati (razen v primeru nuje ali varnega manevriranja) ali pluti s hitrostjo, ki povzroča valove, ki bi lahko škodovali drugim plovilom v prehodu.
 • Največja dovoljena hitrost je 8 vozlov.
 • Plovila se morajo držati desnega zunanjega roba kanala oz. plovne poti, če je ta varna.
 • Čolni in jahte do 30 BT ne smejo ovirati ladij (ne glede na smer plovbe).


Bencinske črpalke

Na kopnem:

 • Biograd na Moru 43°56,5´N 15°26,8´E (7.00 – 19.00)

* Odpiralni čas velja za poletno sezono. Za morebitne spremembe odpiralnega časa ne odgovarjamo.

Pri raziskovanju Jadrana z našimi čolni in gumenjaki Vam želimo veliko pustolovskega duha in mirno morje!

V kolikor najdete zanimivo turistično znamenitost, plažo ali kakšno drugo lokacijo, nam sporočite ime zaliva ali koordinate in z veseljem jih bomo dodali v opis otoka.

Besedilo in fotografije so delno povzeti po: peljar.cvs.hr, www.adriatic.hr in sl.wikipedia.org. Koordinate so zgolj informativne narave. Za morebitne napake ne odgovarjamo. • Najprej si v zavihku najem čolna oglejte našo floto in pošljite povpraševanje. V njem opredelite: 1. lokacijo, kjer boste dopustovali; 2. termin dopustovanja; 3. število oseb (odrasli + otroci), ki bodo na čolnu in 4. svoje podatke.

  Na vaše povpraševanje se bomo z veseljem odzvali in Vam pripravili najugodnejšo ponudbo ter Vam, v kolikor boste potrebovali pomoč, tudi svetovali. Lahko izrazite tudi željo glede lokacije prevzema plovila. Potrudili se bomo, da Vam ustrežemo in plovilo dostavimo čim bližje želeni lokaciji.

 • 30%

  Po doseženem dogovoru plačate akontacijo, ki znaša 30 % celotnega zneska najemnine in nam pošljete skeniran osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list) in potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna. S tem je postopek rezervacije zaključen.

 • Najkasneje 30 dni pred prevzemom plovila na naš transakcijski račun nakažete še preostanek najemnine.

 • Na dan nastopa najema plovilo prevzamete na dogovorjenem kraju in ob dogovorjenem času. Takrat vplačate še varščino, mi pa Vam izročimo vse potrebne dokumente in ključe plovila. Vaša pustolovščina se lahko prične!

 • Po koncu dopusta plovilo predate na dogovorjenem mestu in ob dogovorjenem času, mi pa Vam vrnemo varščino. Polni nepozabnih vtisov boste zagotovo že razmišljali o naslednjem dopustu.

  Po želji Vam posredujemo tudi teoretične in praktične nasvete. Bodite radovedni in ne bojte se vprašati, česar ne veste. Kot pravi rek: »To, kar vemo, je kapljica; to, česar ne vemo, je morje.« Izkoristite vsako priložnost za učenje. Naj bo letošnje poletje nora avantura.

  Želimo Vam varno plovbo in mirno morje!

  Najemi gumenjakOb najemu gumenjaka in športne opreme Vam želimo obilo novih doživetij in zabave.